Költségcsökkentés

A cég jelenlegi anyagi helyzete miatt a következő költségcsökkentő intézkedéseket foganatosítjuk:

Megbeszélések:
Minden alkalmazottat bátorítunk arra, hogy üzleti megbeszéléseiket tartsák otthon, vagy ismerőseik, rokonaik lakásán. Amennyiben az időjárás megengedi, ideiglenes tárgyalóteremként javasoljuk a nyilvános parkokat. Esős idő vagy tartósan alacsony hőmérséklet esetén szóbajöhető helyek: buszállomások, pályaudvarok illetve a bevásárlóközpontok.

Üzleti utak:
Az üzleti utak lebonyolításának preferált módszere az autóstop. Az utazó dolgozók nagyobb biztonsága érdekében a központban igényelhető fényvisszaverő csíkokat tartalmazó köpeny.
Amennyiben a tárgyalás sürgőssége indokolja, esetleg a menetrendszerű buszjárat is igénybe vehető. Repülőjegyet csak különleges, egyedileg elbírált esetben vehetnek dolgozóink igénybe. Az elbírálás alapja a megtett út hossza. Például, ha egy üzleti tárgyalás helyszíne X város, de az Y városba szóló repülőjegy olcsóbb, akkor a tárgyaláshoz Y városban kell partnert találni.

Üzleti ebédek:
Az üzleti ebédek keretét az abszolút minimumra csökkentettük. Javasoljuk a T. dolgozóknak, hogy a nagyobb szupermarketekben rendezett ingyenes ételbemutatókat látogassák előszeretettel. A kiküldetésen levő alkalmazottak tápigényüket az útközben megtalálható, igen egészséges gyökerek, gyümölcsök és egyéb proteinforrások felhasználásával elégítsék ki. Amennyiben a táplálék megszerzésére más mód nem kínálkozik, csoportosan utazó dolgozóink vegyék igénybe a salátabárokat, ahol egy alaposan megrakott salátástálból az egész csoport jóllakhat. Egyúttal arra bátorítunk mindenkit, vigyen bátran otthon elkészített szendvicseket, ezeket ugyanis melegíteni sem kell.

Egyéb:
Valamennyi dolgozónkat arra bátorítjuk, hogy ötleteikkel segítsenek pénzt megtakarítani cégünknek. Egy vállalkozó szellemű munkatárs már javaslatot tett arra, hogy az utazási költségeket előteremthetnénk a repülőtársaságok által fizetett csomagelvesztési kártérítés összegéből. Ezt az ötletet támogatandó minden dolgozónk igényelhet egységes piros sapkákat amivel felismerhetik egymást az érkezési oldalon, illetve kis piros matricákat, amivel az elvesztendő csomagot megjelölhetik.

A Vezetőség.

Hatalmas esőzések

A meteorológusok felfedezik, hogy a következő fél évben folyamatosan esni fog az eső, elmosva az egész emberi civilizációt.
A Pápa beszédet mond a híveinek:
- Híveim! Hatalmas eső fog elmosni minket! Készüljetek fel, hamarosan találkoztok a Teremtővel!
Az USA elnöke is szózatot intéz az állampolgárokhoz:
- Felebarátaim! Hatalmas esők fognak minket elmosni! Tudósaink mindent megpróbáltak, de sajnos tehetetlenek a katasztrófával szemben. Mindenki készüljön fel a legrosszabbra!
Londonban az esti időjárásjelentés:
- A meteorológusok szerint az időjárás a következő fél évben is a megszokott módon alakul...

Variációk egy témára

- Milyen az új munkád a Történészeti Hivatalban?
- Nem tetszik, valahogy nem látok benne jövőt...

- Milyen az új munkád a Meteorológiai Intézetben?
- Még nem tudom, remélem, holnapra kiderül...

- Milyen az új munkád az óragyárban?
- Majd az idő eldönti...

- Milyen az új munkád a zöldségboltban?
- Jó, de könnyen elcsúszhatok egy banánhéjon...

- Milyen az új munkád a fegyvergyárban?
- Remélem, jól sül el a végére...

- Milyen az új munkád a léggömbgyárban?
- Jó, de a hibáimat nagyon felfújják...

Címkék