Különbségek

Fürdőszoba:
- Egy férfi fürdőszobájában 5 tárgy található: fogkefe, borotvahab, borotva, szappan, és egy törölköző a Termál-hotelból.
- A női fürdőszobában található tárgyak száma átlagosan 437. Egy férfi ezen tárgyak legtöbbjét fel sem ismerné.

Pénz:
- Egy férfi akár 2000 forintot is kiad egy 1000 forintos áruért, ha kell neki.
- Egy nő szívesen kiad 1000 forintot egy 2000 forintos áruért, még ha nincs is rá szüksége.

Vita:
Bármilyen vitában mindig a nőé az utolsó szó. Bármi, amit a férfi ezután mond, egy új vita kezdete. (Nős férfiaknak: felejtsétek el a hibáitokat! Elég, ha egyvalaki fejben tartja őket.)

Bevásárlás:
- Egy nő listát készít a szükséges dolgokról, aztán elmegy az ABC-be és megveszi őket.
- Egy férfi addig vár, amíg otthon már csak egy fél doboz sör és egy darab sajt marad. Csak ekkor indul vásárolni. Mindent megvesz, ami megtetszik neki. Mire a pénztárhoz ér, a kosara már jobban meg van pakolva, mint a hetes busz munka után.

Macskák:
- A nők imádják a macskákat.
- A férfiak azt állítják, hogy szeretik a nők macskáit, de amikor a nő nem néz oda, felrúgják.

Jövő:
- Egy nő mindig aggódik a jövő miatt, míg férjhez nem megy.
- Egy férfi sosem aggódik a jövő miatt, csak miután megnősült.

Házasság:
- Egy nő azért megy egy férfihoz, mert azt gondolja, hogy majd megváltozik, de úgysem fog soha.
- Egy férfi azért vesz el egy nőt, mert azt gondolja, sosem fog megváltozni, de úgyis meg fog.

Külső:
- A férfiak ugyanolyan jóképűek reggel, mint mikor ágyba bújtak.
- Egy nő külseje valahogy mindig leromlik az éjszaka folyamán.

Öltözködés:
- Egy nő átöltözik, ha vásárolni megy, ha meglocsolja a virágokat, ha kiviszi a szemetet, ha felveszi a telefont, ha könyvet olvas, ha postát bont, stb.
- Egy férfi kiöltözik, ha esküvője van, temetésre megy, vagy meghal.

Család:
- Ó, a gyerekek! Egy nő mindent tud a gyerekeiről. Észben tartja a fogorvossal megbeszélt időpontokat, a nagy szerelmeket, legjobb barátokat, kedvenc ételeket, titkolt félelmeket, reményeket és álmokat.
- Egy férfinak néha feldereng, hogy valami apró emberkéket
szokott látni a házban itt-ott.

Sikerkalauz

Hogyan legyünk sikeresek munkahelyünkön?

1. Sose közlekedj a munkahelyeden dosszié nélkül. Az olyan dolgozó, aki üres kézzel megy valahová, úgy néz ki, mintha kávézni indulna. Aki újságot visz magával, az meg valószínűleg a mosdóba tart. Összefoglalva: ha mindig iratokkal közlekedsz, olyan benyomást keltesz, mint aki maradéktalanul kihasználja a munkaidejét.
2. Használd a számítógéped az elfoglaltság jelzésére. Ha a gép előtt ülsz, és nyomogatod a billentyűket, roppant gondos munkaerőnek tűnsz. Intézheted a személyes levelezésedet, számolhatod az adódat, csinálhatsz bármit. Ha a főnököd esetleg mégis gyanút fogna, akkor nyugodtan mondhatod neki, hogy egy új programot próbálgatsz, így megspórolva a cégnek a tetemes betanítási költséget. Vagyis: nem lógós vagy, hanem egy szorgalmas önképző. Ajánld fel bátran, hogy bemutatod a tudásodat neki, meglátod, nem fogja elárulni a tudatlanságát.
3. Rendetlen asztal. A csúcsvezetés megengedheti magának, hogy teljesen üresen hagyja az asztalát, de a fennmaradó többségnek létfontosságú, hogy az asztal zsúfoltságával is bizonyítsa kemény munkatempóját. Hagyj hatalmas dossziéhegyeket mindenfelé az asztalodon. Az átlagos szemlélő számára a tavalyi dokumentumok ugyanolyan jók, mint a frissek.
4. Sose válaszolj a hangüzenetekre egyből. Az emberek nem semmiségek miatt szoktak üzenetet hagyni - mindig azt akarják, hogy csinálj meg nekik valamit! Ilyenkor időzítsd a válaszodat arra az időre, amikor az illető valószínűleg éppen ebédelni ment. Ezzel azt a látszatot kelted, hogy te ilyenkor is keményen dolgozol, viszont mentesülsz a feladat elvégzésének terhe alól, mivel valószínűleg más utat választ a probléma megoldására. Ilyenkor hallod majd a legédesebb üzenetet a rögzítődön: "Felejtsd el az előző üzenetem, már megoldottam."
Az se rossz megoldás, ha hagyod betelni a hangpostádat. Ha ez túl hosszú idő alatt történne csak meg, hagyj magadnak üzeneteket. Ekkor az illető egy "Sajnos a postafiók megtelt" üzenetet fog kapni, így nem erőlteti a dolgot.

Papagáj

Egy férfi elhatározza, hogy vesz magának egy háziállatot. Bemegy a kisállatkereskedésbe, és elkezdi nézegetni a papagájokat. Ahogy nézegeti az állatokat, észreveszi, hogy az egyik papagájnak hiányzik mind a két lába. Meglepetésében önkéntelenül is felkiált:
- Nini, egy lábatlan papagáj! Vajon mivel kapaszkodik a kalitkában?
- A nemi szervemmel, uram! - válaszolja udvariasan a papagáj.
- Nahát, te tudsz beszélni? - lepődik meg a férfi.
- Természetesen. Sőt, olvasni is tudok, és meglehetősen nagy műveltséggel rendelkezem.
- Na, akkor te vagy az, aki kell nekem - lelkesedik fel a férfi. - Megyek, és megveszlek.
- Ha elfogad egy tanácsot, uram, akkor 500 forintnál többet ne ajánljon értem. A nyomorék állatokért nem igazán kapkodnak a vevők.
A férfi odamegy az eladóhoz, majd rövid alkudozás után 500 forintért meg is veszi a papagájt.
Hazaviszi, kinyitja a kalitkát, a madár berepül, majd ráereszkedik az ülőrúdra, és a hímtagjával megkapaszkodik.
A következő hónapban nagyon megkedvelik egymást a gazdájával. Minden reggel megbeszélik a politikai helyzetet, a meccsek eredményeit. Ám egy nap a papagáj szomorúan mondja a gazdájának:
- Képzeld, ma, amíg nem voltál itthon, csengetett a postás. A feleséged egy teljesen átlátszó hálóingben ment ajtót nyitni. A postás meg sem lepődött, hanem elkapta a derekát és egy puszit adott neki.
- Ugyan, biztos csak véletlenül tette - mondja a gazda.
- Lehet, de utána megfogta a feleséged mellét is!
- Hmm, ez érdekes... - komorul el a férfi.
- A postás aztán felhúzta a hálóinget, és elkezdte a feleséged melleit csókolgatni! - folytatja a papagáj.
- A fenébe - mondja dühösen a férfi. - És utána mi történt?
- Sajnos annyira izgató volt a látvány, hogy pofára estem, és nem láttam semmit...

Gyónás a templomban

Egy fiatal férfi betér a templomba gyónni:
- Atyám, nagy bűnt követtem el, egy felebarátom felesége annyira kihívó volt, hogy elcsábított, és hát már meg is történt a jóvátehetetlen.
- Nyugodj meg fiam. Ki volt az illető? Csak nem a postamester felesége, Mrs. Brown?
- Nem mondhatom meg, atyám!
- Ugyan, fiam! A fűszeres felesége, Mrs. Simpson?
- Hova gondol atyám!
- Akkor biztos a körzeti orvos felesége, Mrs. Stephens...
- Nézze atyám, most nem mondhatok többet. Talán a jövő héten újra eljövök.
A templom előtt a fiatalembert megkérdezi a barátja:
- No, nyertél-e bűnbocsánatot?
- Azt nem, de kaptam három isteni tippet!

Sportbakik 2

Az 1950-es Tour de France kerékpárversenyen a nagy hőség ellen Abd-el Kader Zaag megivott egy üveg bort, majd azonnal lefordult a kerékpárjáról. Miután az út szélén kialudta magát, felpattant gazdátlan biciklijére és nekiiramodott...az ellenkező irányba.

1986 májusában az 52 éves Pedro Gatica argentin otthonából a mexikóbeli futball világbajnokságra kerékpározott. A megérkezése után szembesült azzal a problémával, hogy elfelejtett jegyet foglalni magának. A helyzetet súlyosbítandó - miközben Gatica belépőjegyre alkudozott - valaki meglovasította biciklijét.

Feliz Carvajal, a kubai postás lecsúszott a dobogóról az 1904-es olimpia maratoni futás versenyszámában. A sportoló futás közben megállt beszélgetni a nézőkkel, és gyümölcsöt evett az útmenti gyümölcsfákról. A mosatlan gyümölcsök fogyasztása miatt beálló emésztési problémák aztán a negyedik helyre vetették vissza a falánk futót.

Címkék