Idézet

A legújabb kutatások szerint a nők amikor hallgatnak valakit, akkor az agyuk mindkét felét használják, szemben a férfiakkal, akik csupán az egyik felét. Tudjátok miért? Amikor egy férfi hallgat egy nőt, az agyának másik felével azt próbálja elképzelni, hogyan nézhet ki a nő meztelenül.
- Jay Leno

Sajnos, ez komoly

Ez most komoly és szomorú.
A híres-neves Corvinus Egyetemen így osztályoznak. Szó szerinti idézet egy osztályzás menetének "megmagyarázásából" (a kipontozott részek csak az anonimitás megőrzése érdekében vannak jelen):

"Az elbírálás nem lehetett korántsem olyan objektív, mint pl. egy 5 példából álló dolgozat esetében. De itt Az osztályzatnak nincs is jelentősége; az a fő, hogy rendszeresen
látogatták az órákat, s változatos és érdekes (...) témákból hallgathattak előadásokat. A (...) tanárnő által a (...) témájában feladott házi feladat nem volt eléggé specifikálva, de ez talán nem is baj. Itt a megközelítés módjában és alaposságában mutatkoztak nagyobb eltérések is. Először arra gondoltam, hogy erre, s arra való tekintettel, hogy a
szerepelt előadások témáira, s leglényegesebb megállapításaira vonatkozó kérdéseket tartalmazó dolgozat esetében az alaposság és pontosság vonatkozásában is voltak kisebb-nagyobb eltérések, a kiadott osztályzatok 3-5 között szórjanak; de később mégis inkább a 4-5 jegyek mellett döntöttem, mert sem a dolgozat, sem a házi feladat meoldása nem ad elég alapos képet a mögöttes tudásról."

Kár, hogy a mögöttes tudásról nem ad képet az elbírálási rendszer. :-)

Woody Allen idézetek

A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

Valószínűleg túl lassú vagyok. Nemrég elütött egy autó, amit 2 ember tolt.

Vajon miért mondja minden nő, hogy rossz szerető vagyok? Hogy tudnak ilyen végleges álláspontra jutni 3 perc alatt?

Címkék