Előjáték

Egy kopár részen áll egy terebélyes fa. A fán egy levél ezen gondolkodik:
- Milyen jó lenne, ha esne az eső... A fa gyökerei felszívnák a vizet... A törzsön keresztül eljutna hozzám, én megemészteném, és egy szép nagy zöld levél lenne belőlem!
Egy ággal fölötte a hernyó ezen gondolkodik:
- Milyen jó lenne, ha esne az eső... A fa gyökerei felszívnák a vizet... A törzsön keresztül eljutna a levélhez, az megemésztené, egy szép nagy zöld levél lenne belőle... Én megenném, és egy szép nagy kövér hernyó lenne belőlem!
Egy ággal fölötte a varjú ezen gondolkodik:
- Milyen jó lenne, ha esne az eső... A fa gyökerei felszívnák a vizet... A törzsön keresztül eljutna a levélhez, az megemésztené, egy szép nagy zöld levél lenne belőle... A hernyó megenné, egy szép nagy kövér hernyó lenne belőle... Én megenném, és egy jóllakott varjú lennék!
A fa tövében a macska ezen gondolkodik:
- Milyen jó lenne, ha esne az eső... A fa gyökerei felszívnák a vizet... A törzsön keresztül eljutna a levélhez, az megemésztené, egy szép nagy zöld levél lenne belőle... A hernyó megenné, egy szép nagy kövér hernyó lenne belőle... A varjú megenné a hernyót, egy jóllakott varjú lenne belőle, és a jóllakottságtól leesne ide hozzám, megenném, és egy boldog macska lennék!
Végre leesik az eső...
A fa gyökerei felszívják a vizet... A törzsön keresztül eljut a levélhez, az megemészti, egy szép nagy zöld levél lesz belőle... A hernyó megeszi, egy szép negy kövér hernyó lesz belőle... A varjú megeszi, egy jóllakott varjú lesz... És a macska a fa tövében megcsúszik a sárban és megdöglik.
Mi ebből a tanulság?

Hosszú előjátéknak mindig lucskos szőr a vége!

Ezeket is látnod kell!

Kommentek

Címkék