Baleset

Egy szoftver mérnök, egy hardver mérnök és egy osztályvezető együtt utaznak autóval egy értekezletre. Meredek hegyi úton hajtanak lefelé, amikor hirtelen elromlik a kocsiban a fék. Az út kanyarog, sebesen száguldanak lefelé, ide-oda csapódva a szalagkorlátok között, míg egy kanyarban kisodródva, csodával határos módon, egy bozótosban megáll a kocsi. Szerencsére egyikőjük sem sérül meg. Nagy nehezen kikászálódnak az autóból és elemezni kezdik a helyzetet. Azt mondja a csoportvezető:
- Tudom, mit kell tennünk. Összehívunk egy értekezletet, beadjuk a javaslatokat, kitűzzük a célt, hozunk egy döntést, kinevezzük a felelősöket, meghatározzuk pontosan a tennivalókat, és már úton is vagyunk a megoldás felé.
- Nem, nem. - feleli a hardver mérnök. - Ez túl hosszú lenne, és egyébként sem szokott működni. Nálam van a svájci katonai bicskám, azt előveszem, megszerelem vele a fékszerkezetet, és már mehetünk is tovább.
- Nos, - teszi hozzá a szoftver mérnök. - mielőtt bármit csinálnánk, én azt javaslom, toljuk vissza a kocsit az út elejére, és próbáljuk ki, hogy még egyszer megtörténik-e ugyanaz.

Ezeket is látnod kell!

Kommentek

Címkék