Jack Bauer 24

Jack Bauer mára a népi hősök kategóriájába került, olyan ő az amerikaiaknak, mint nekünk Rózsa Sándor, a svájciaknak Tell Vilmos, az angoloknak Robin Hood, nem is csoda, hogy egyre többen eresztik el a fantáziájukat, hogy mit lehetne ebből még kihozni. Itt olvastunk egy nagyon vicces kis írást a cserkészek számára bevezetendő Jack Bauer jelvényről, amiért mindenféle próbatételt kell kiállni, lássuk, hogy pontosan miket:

Tűzgyújtás: a hagyományos anyagokból (ágak, levelek, stb) és öngyújtó nélkül rakott tűz segítségével a cserkész felgyújtja a táborvezető gépjárművének benzintankját. Minél nagyobb a robbanás, annél több pontot ér a feladat. Bónuszfeladat: túlélni egy közúti forgalomban lévő, tehát nem agyontunningolt gépjármű felrobbanása után keletkező, 10 méter magasra felcsapó lángnyelvet.

Faragás: egy cserkészkés segítségével kenut és két evezőt kell kivájni egy farönkből, majd az így elkészített jármű segítségével elnavigálni a legközelebbi folyóparti táborhoz, ott minden lakost harcképtelenné tenni az evezők segítségével.

Csomókötés: mindenféle csomót kell kötni időre, beleértve azt a fajtát, amivel ha megkötöznek valakit, minél jobban ficánkol, annál hamarabb fojtja a kötél halálra.

Lövészet: a cserkész fekvő- és ülőhelyzetből lő cétáblákra, valamint állóhelyzetből ki kell lőnie egy pisztolyt egy másik cserkész kezéből.

Íjászat: a cserkész kutya kötelessége 45 méterről eltalálni a céltáblát, majd villámgyorsan garrote-ot készít az íj húrjából és azzal hatástalanítja az oktatót.

Túlélő készségek: a cserkészt kiteszik az erdőbe egy madzag és biztosítótű társaságában, melyeknek segítségével halat kell fognia. A kifogott halat ezt követően fegyverként használhatja arra, hogy egy gépjárművet rekviráljon.

Vízijártasság: a megfelelő mentési technikák elsajátítása után a cserkésznek ki kell mentenie egy fuldoklót, majd mentés közben az alanyt fulladással fenyegetve kiszedi belőle a szükséges információkat.

Közlekedési alapismeretek: a cserkésznek professzionális szinten kell vezetnie az alábbi eszközöket: gépkocsi, motorkerékpár, 18-kerekű kamion, helikopter (bónusz pontokért kisebb sugárhajtású repülőgép). A feladat második részében túl kell élnie az említett járművekből való katapultálást és/vagy azok totális megsemmisülését.

Kommunikációs készségek: a cserkész minden fontos kínzási technikát elsajátít, beleértve azt, hogy egészen pontosan mikor kell az alanyt a szeme felé közelítő késsel illetve családját hosszú és fájdalmas halállal fenyegetni.

Elektromosság: a cserkésznek a kábelezés minden lehetséges fajtáját ismernie kell, emellett pontosan tudnia kell, hogyan lehet információkat kiszedni a foglyokból gépkocsik akkumulátorából és hosszabbítóból rögtönzött elektrosokk-készülékkel. Ezt követően életre kell keltenie egy áramütéssel klinikai halál állapotába juttatott alanyt.

Megjegyzés: a cserkész a fenti pontokat bármelyikét kihagyhatja, amennyiben engedélyezi, hogy árammal agyonüssék, visszahozzák, majd egy órán belül ártalmatlanítja cserkésztársait, és elköt egy gépjárművet.

Ezeket is látnod kell!

Kommentek

Címkék